Direktlänk till inlägg 26 februari 2018
När jag får för mig att baka något tex bröd så är det väldigt ofta man ska ha mandelmjöl, kokosmjölk eller något annat dyrt och enligt mig, äckligt mjöl, men så hittade jag ett recept där man endast behöver fiberhusk och det ser jag alltid till att ha hemma eftersom det ingår i de flesta "bak" recept samt vissa maträtter. Dessa ostfrallor bli supergoda och jag tycker att det är perfekt att kunna ta med mig när jag har bråttom och inte har förberett matlåda eller om jag bara vill ta en macka på morgonen.
Ostfrallor ca 10 st
▪4 ägg
▪1,5 msk fiberhusk
▪2 msk chiafrön
▪2 tsk bakpulver
▪100 g färskost
▪5 dl riven ost
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa äggen fluffiga.
Blanda ner alla torra ingredienser och
vispa sedan i färskosten. Låt stå ca 10 min.
Lägg bakplåtspapper på en plåt,
fukta händerna i vatten och rulla
små bollar, ca 10 st. Låt stå i ugnen
ca 10-15 min eller tills bollarna har
fått färg. Absolut godast är ju att
äta när det fortfarande är varmt
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 | 14 | 15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 | 21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 | 27 |
28 |
|||||||
|